De reis - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van lotus - WaarBenJij.nu De reis - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van lotus - WaarBenJij.nu

De reis

Door: gienie

Blijf op de hoogte en volg lotus

21 Augustus 2009 | Nepal, Kathmandu

we zijn weer thuis na een hele lange vermoeiende reis

In Nepal zagen we trouwens de eerste goede asfalt weg rondom het vliegveld,

Bij het uitstappen en de "karretjes'zagen we
ineens al die jongeren met rasta haren en handen vol met Henna tekeningen, de oudere mannen met fel gekleurde weefbroek met kruis tussen de knieen op sandalen,
alle pas gescheiden dames rond de 45-50 opzoek naar hun innelijke ik,en het kind inzichzelf, de wereld verbeteraars , de junkkies alla Herman Brood met kuif en tatoe, en in de jaren 70 blijven hangende mensen ,alles wat we ook veelvuldig in de stad tegen kwamen, netjes in de rij staan op weg naar de "beschaafde" wereld,

Elke vliegveld heeft zn eigen regels, of worden die terplekke gemaakt, voor het laatste zijn wij nogal gevoelig,
Hier Geen borden met vluchtnummers , Hier geen aanwijzingen van gates van niets..........
We stonden dus iets te vroeg in de "verkeerde"rij
Jongetje zei, even wachten je mag zo ga hier maar staan.
Ik vertelde dat ik graag vroeg wilde inchecken, want ja mama had haar huiswerk goed gedaan je MOET op goede rij voor of na de vleugels zitten en op stoel E en F gaan zitten wil je kunnen genieten van de Himalaya met uitzicht op de Annapurna 8078 m de Baraha Shikar 7647m

Oh...... ja dat kon hij wel regelen, zei de jongeman, terwijl hij naar Boaz zijn horloge keek, Hoe werkt ie vroeg hij???
Na een korte demo had Boaz er een nieuwe vriend !! en nieuwe klant bij!!
dingen gaan vlot in het buitenland, met voorkeur werden we naar de gate gebracht ohhhhhhhhhhh erg he

Toen we vooraan bij de douane stonden en geen departure kaart hadden moesten we weer achteraan sluiten , ohhhhhhhhh erg he wel ruim 100 mensen in de rij inmiddels.

De grote douane man die de drukte in goede banen aan het leiden was keek me diep in de ogen , meld je maar weer bij mij mevrouw
ohhhhhhhhhhh erg

Het jongentje zag ons ineens verdwijnen naar de tafels achteraan, en kwam direkt naar ons toe
Is a problem mem???
No geen departure card.

En idd geen probleem de hekjes gingen open de rij ging aan de kant, en huppakee daar stonden we weer VOORAAN !!!!
ohhhhhhhhhh erg

inmiddels hingen alle douaniers over de balie richting horloge ik vertelde nog ff snel dat we speciaal dinken hadden wat geseald was { tuutlijk gienie} het lukte mocht ook weer in de tas,
op het label van Jet ailines en de KLM schreef ik gauw Boaz zijn webwinkel voor de aankoop van het horloge.
Dankbaar namen ze afscheid,

We hadden SUPERPLAATSEN en na 25 minuten vliegen kwamen de bergketens wederom door de wolken in strakblauwe lucht, wat een plaatjes !!!

Op Delhi moesten we 8 uur wachten in de transit passegers hal
Niet leuk !
Maar wat echt niet leuk was dat we in Nepal onze baggage haden laten inchecken voor Amsterdam,
En nu hoorden we dat onze baggage wederom was ingechecked op de KLM vlucht en er NIET uit werd gehaald in Amsterdam.
Beetje boos beetje prikkelbaar BEETJE ERG MOE, ben ik niet op mn leukst{ ja ik weet het }
TRY HARDER !!!! siste in de man nog net toe
maar lukte niet.

Bedankt Boudewijn !!!kunnen dus NIET uitstappen in Amsterdam
had treinkaarten al gekocht want zag het al wel aan komen dat mama beetje blut zou zijn ha ha ha { ja ik ken mezelf}
en ik ken mn wergever !!! was het gedonder omtrent het salaris nog niet vergeten hoor,

en nu, voel mezelf verzieken baal enorm.
maar had ik niet een paar weken geleden van de Dalai Lama geleerd,
dat alleen de info niet leuk is, maar dat verder alles hetzelfde blijft.
en dat je dat gevoel dus niet hoeft toe te laten,
Ik doe mn best, en ja het is niet anders,

Wat trouwens een vreselijk druk vliegveld en groot en supermodern !!!
er waren zelf zitplaatsen te weinig en dan hebben we het over 23-01.00 uur !!!
Wel erg bijzonder al die vliegtuigen naar dubbai, abbu dabi, koeweit. wat een witte lappen stof !!! en allemaal midden in de transit hal op de knieen richting Mekka!!! praying
kompas op de mobiel en alarm voor de bidstonden !!time must go one !!!

Maar goed dat even terzijde, want ja mama kijkt graag in stilte wat rond, schrijf wat in mn dagboek teken wat, dan zie je nog eens wat.
Hier was zat te zien ,en zat te genieten en zoals ik al zei we hadden 8 uur tijd onm te kijken ha ha ha

Telefoon werken ineens wel weer op Delhi, dus hadden we geen net werk in Nepal weten we nu,
maar op moment dat we erachter komen , moeten we boarden en kunnen ze weer uit en in de tas
hahhahha

Goede vlucht!!! KLM troetel de troetel
Make you feel my love van Adele stond weer op net zoals op de heen weg,
Ja ik voel het ,en vlieg het weer tegemoed!!!

We proberen het nog even op schiphol
Ja gaat lukken kost€ 275 pp om het eruit te halen
laat maar ............
Bel om 6 uur in de morgen als we geland zijn naar de taxi kom maar naar Dusseldorf

om 7 uur vliegen we weer verder in heel klein toestel,ik strooi 1000 kusjes in de lucht en we vertrekken vanaf helder Schiphol naar somber en koud Dusseldorf
en na koffie en kuchen vertekken we naar Zwolle.

Prachtig witte lelies op de vaas, met vreselijk lief kaartje met wijze spreuk kijk daar houd lotusje van
ik schenk hem jullie ook

IF YOU HAVE TWO LOAWES OF BREAD, SELL ONE AND BUY A LILY { chinees spreekwoord}

betekenis van de lelie, maagdelijkheid , vrede, vruchtbaarheid, puurheid, geestelijke liefde, koninklijkheid zuiverheid.

Deze bloemm speciaal gekozen voor jou........
{dankje wel wat lief haring}

De was hangt aan de lijn. ineens zie ik het ja......... het was toch wit !!! die jurk en shirtjes.
Boaz slaapt even en gaat dan lekker op sn scootertje oppad en ik lag al een uurtje plat op de bank met Loena op mn buik
witte bekkies kleine ogen
straks lekker in bad en morgen gezond weerop

************************************
MET EEN KLEIN STAP KAN IK EEN LANGE REIS BEGINNEN
**************************************************************************

we gaan weer sparen want de wereld is zo mooi

dank jullie voor al je lieve reacties ,je mailtjes. en smsje, de boodschappen bij thuiskomst,de goede zorgen voor poek.

Maar wil nu ook even stil staan, bij iedereen die tijdens onze reis heel veel zorgen ,en verdiet hebben gehad.
Riekje,Ilze,Cees,Gerard
Heel veel sterkte,

Afstand zit in harten NIET in kilometers we waren in gedachten altijd vlak bij jullie !!!

Lieve groet Gienie Boaz

• 21 Augustus 2009 - 17:34

Hanke&Ron:

Blij dat jullie weer heelhuids, alhoewel, bleke snuitjes, hahaha, weer thuis zijn, moeten maar gauw eens komen.

Liefs uit het mooie en liefdevolle Nijverdal

• 21 Augustus 2009 - 19:47

Jan En Helen.:

blij dat jullie weer thuis zijn.we komen gauw een keer langs.lieve groeten van ons tweetjes,pa helen.

• 28 Augustus 2009 - 11:38

Marcel:

Hoi Gienie en Boaz, ben niet zo'n mailer maar heb met veel belangstelling jullie reisverslag gelezen. Gienie kennende zal dat wel een waterval zijn van spuwende herinneringen. Gaaf. Wens jullie succes met het acclimatiseren in dit gestreste Nederland.
    Groetjes Marcel