Nok is dood en ik draag vanaf nu een MUTSJE
Door: gienie
Blijf op de hoogte en volg lotus
01 April 2012 | Thailand, Ranong
Enfin je snapt hem al opnieuw naar een begrafenis deze keer in de tempel, 300 meter verder dan het dodelijke ongeluk
de DOOD heeft hier natuurlijk dezelfde impact als bij ons Verdriet ook al { eigenschuld dikke bult gevoel } is er niet minder om, Wat troost is samen delen 5 dagen lang 3 x per dag komen mensen langs om samen te rouwen samen te delen en vooral samen te eten, 100den mensen per dag Hoe meer Hoe beter,
Goed voor de familie. Goed voor jezelf je krijgt namelijk extra punten voor je Nirwana je Karma …..omdat je iets goeds voor de ander doet is het ook goed voor jou ,
Meiske in het regenwoud kan wel wat extra puntjes gebruiken, en zo gaan we in donker of wit gekleed naar de tempel, Kist is gesloten een wit koord hangt aan de kist ,Als de crematie plaats vind houden de monniken alle aanwezige mensen dat witte koord vast als teken van verbondeheid Pas als de kist echt de oven in gaat laat men het los, Laat je Nok los,
Foto van NOK staat op standaard naast de kist , Bloemen kaarsen wierook, Je knielt voor de kist steek de 3 stokjes aan ,houd ze voor je hoofd handen te samen en je wens je overleden iets goeds toe en zijn familie natuurlijk ook, dan zet je je in de pot voor de kist.
Er wordt niet gehuild !! de vader en moeder van hem ontvangen je en brengen je naar de tafeltjes, iedereen praat eet lacht, maar de verbondenheid is voelbaar, De monniken komen bidden en Chanten als je wil mag je daarbij zijn Ik wil dat erg graag, ze zijn met hun 5en , Devoot voltrek zich de ceremonie , maar de helft van de mensen eet gezellig door, kinderen spelen verstoppertje achter de stoelen, en eigenlijk is het bijzonder om te zien Iedereen mag /kan zijn eigen ding doen niets hoeft, en het is gewoon goed dat je er bent
Als de ceremonie afgelopen is verlaten de monniken de tempel, de laatste een jonge man, komt naar me toe Fijn dat jullie er zijn heel goed, dankjewel, het ontroerd me, Ik ben ook moeder en doodoorzaak nummer 1 in Thailand is verkeerongevallen, Het zal je kind maar zijn, arme ouders,
We maken een groot kampvuur als we terug zijn, de sfeer is ontspannen, maar ook voel je dat iedereen wat naar binnen gekeerd is,op 1 leuke fransman na zijn alle vrijwilligers rond de leeftijd van NOK….
Het Project, Omdat het erg warm is rond de 40c werken we al vroeg in de tuinen, er is veel te planten oogsten te wieden, en vooral water te geven Er zijn jonge kuikentje waarvan er elke dag één dood gaat moeder kip heeft niet helemaal door Hoe de kuikentje zelf in het nest moeten komen ,nu stopt onze Host ze elke avond in het mandje en haalt ze er elke morgen weer uit , slaap lekker kipje,
De Kinderen, Ongelofelijk hoeveel progressie er gemaakt is, Ik zie een significante verbetering van de kinderen sinds vorige jaar, Meer contact met de leraar , beter luisteren ,prachtig
Pompom , Het paardje is “op vakantie “omdat er weinig vrijwilligers waren en Roos in Europa , heeft Pompom mede na de dood van zijn vriendje het moeilijk , Een vader van de kinderen bied aan om het mee te nemen en wat extra aandacht te geven, Iedereen is blij met de oplossing zeker met de schoolvakantie voor de deur . De man werkt op de plantage en rijd iedere dag op Pompom naar zijn werk, daar mag het beestje de hele dag vrij rondrennen en grazen, en als hij naar huis moet zegt ie gewoon Pompom kom we gaan en het paard komt gemoedelijk aanlopen,
Toeval??? Of net op het goede moment op de goede plaats zijn ?? Ik zit met Roos op het bankje buiten , en ze verteld van alles over de Thaise post ,het wel of niet aankomen van opgestuurde pakketten, het extra betalen van ophalen , het lastige gedrag van het paardje het zich alleen voelen, de “verplichte” vakantie van Pompom enz enz , haar wensen , en ideeën voor het paardrijden,
Op dat moment komt iemand op zn brommertje de berg op MET de brief van WILLEM VROOM en zijn achterban, de doos met paardenspullen is aangekomen !!!! We lachen goddank komt deze doos wel aan!!!! net als SMSjes verdwaalt er nogal eens iets in Thailand !!,
Een minuut later komt Laan de berg opgerent Pompom komt terug ?? Roos verbleekt hé?? Ik ga morgen 14 dagen weg en wie moet er dan voor Pompom zorgen?? En het is volgende week schoolvakantie , doe ik zegt Laan, geen zorgen maken
Roos zeg ik,: Er komt een donatie voor een 2de paardje vanuit Holland, Dat is natuurlijk geweldig nieuws, Dan is Pompom eindelijk niet meer alleen , Er blijkt echter nog een donatie te zijn, Nu moet het mogelijk zijn om één wellicht 2 kleine lieve pony`s aan te schaffen , De reis naar Bangkok wordt meteen gebruikt om zich te oriënteren op een geschikte pony, maar dat blijft een hele klus, omdat er weinig zijn in Thailand,
Vandaag dus wat up to date info , ben naar dorp gelift, heerlijk gegeten voor €080 en op de terug weg meteen maar even een liters fles Whisky gekocht €5 nootjes een take a way maaltijd { vers gemaakt terplekke}voor vanavond, Toen ik langs de kapper kwam, dacht ik , zo laat ik eens lekker m`n haar wassen, want ja heb een vrije dag ,dus beetje vakantie gevoel, maar het meiske lag heerlijk onder de waaier te slapen op de bank in de salon, haar kindje zat buiten in de schaduw te tekenen , een buurvrouw kwam aan gerent en vertelde in vlot Thais dat er iemand met een enorme pruik voor de deur stond en dat ze direct hulp nodig ha ha ha ha, Ik legde geduldig uit dat ik het graag gewassen had, wondermiddeltje erin tegen de zon en droogte, lekkere hoofdmassage ….gewoon lekker
NO PROBLEME , WHERE ARE YOU FROM??? zei ze in het Engels en dan laat ik meteen mijn wantrouwen varen , ZE SPREEKT ENGELS dus boodschap was dus duidelijk ,
DENKFOUT, het kleine kapmanteltje ging rond het Hollandse nekje, oei oei strak !!! Pruikje werd zorgvuldig gekamd, oei oei ,en daarna knipte ze zorgvuldig de puntjes………… DONE [klaar } zei ze na een paar minuten, BOSJE haar was nog dikker en grote ik prutste mijn knip en haarbandje er weer in THANK YOU SO MUTS , domme muts !! € 0.60 ,
straks maar weer eens kampvuur maken ,Glaasje goddelijk vocht er bij, Pee Pa eens uit zn hangmatje schoppen voor wat live gitaar muziek, het leven is zo simpel ha ha ha
Lieve kus van Lotus xxxx
01 April 2012 - 20:42
Boaz:
Hey mam,
ben heel benieuwd naar je pruik haha, foto's volgen?
hier gaat alles maar door, net als bij jullie. alleen in de temperatuur zit een klein verschil.
wat mooi dat de doos van Willem is aangekomen, kunnen ze goed gebruiken daar. hoop dat ze 2 kleine pony's kunnen halen van de donaties.
mam vermaak je nog mooi daar, want over een paar weken ben je al weer terug.
Love you X Boaz
01 April 2012 - 21:15
Hèlen En Pa:
Eindelijk weer een levensteken uit
Thailand. We hebben er naar uitgezien
Fijn dat je vooruitgang ziet in het pro-
ject. Zeker ook leuk om er weer aan de slag te zijn. We genieten van je verhaal en verbazen ons over je aanleg
om zo "begrijpelijk"te berichten.
Het is bijna 2 april, het bed roept.
Veel plezier verder en tot het volgende bericht Hèlen en Pa -
02 April 2012 - 06:05
Ron En Hanneke:
Joehoeeeeee, waar zijn de foto"s van je PRUIK????
We zijn er erg benieuwd naar.
Kus,
Ron en Hanneke -
03 April 2012 - 10:03
Nicky En Anton:
Wij zijn ook erg benieuwd naar de foto's van pruikje.
xx -
03 April 2012 - 23:55
Reina:
Heb ik ook NOK ook gekend eigenlijk??mwat een verdriet he voor die ouders. Wanneer kom je terug/