De kraanvogel stond al vroeg op het sportveldje - Reisverslag uit Ranong, Thailand van lotus - WaarBenJij.nu De kraanvogel stond al vroeg op het sportveldje - Reisverslag uit Ranong, Thailand van lotus - WaarBenJij.nu

De kraanvogel stond al vroeg op het sportveldje

Door: gienie

Blijf op de hoogte en volg lotus

11 April 2012 | Thailand, Ranong

De Kraan vogel stond al vroeg op het sportveld

Steeds als ik denk, kan toch niet meer slapen laat ik er maar eens uit gaan, tis nog erg vroeg, en nog zo stil , blijk ik er volkomen naast te zitten, Enigszins stram verlaat ik mijn “spijkerbed”, met kopje thee in de handjes, loop ik naar buiten , 2 mensen zitten alreeds !!! in lotushouding te mediteren ,kleedje over de knieën en eentje onder de billen , rustig voor zich uit te staren over het immense regenwoud, Wat een mooi begin van de dag, ik kijk over hun heen , naar de Riviertuin en zie een echte dappere dodo reeds aan het slepen met de gietertjes, van de rivier naar de tuin en visa versa, Ik voel als ervaren mediteer Miep GEEN, maar dan ook GEEN enkele druk op komen om te gaan helpen ,of er naast te gaan zitten ,
IK BEN HELEMAAL ZEN , en doe helemaal nix !!!

Vanuit mij ooghoek zie ik iets bewegen , dat kan in deze omgeving natuurlijk van alles zijn, Maar hier staat een “vrijwillige[r]”kraanvogel te Chai Chi-en met vloeiende bewegingen en gracieuze standen zwaaiend en zwierend op één been, Lachend observeer ik alle drukte op deze vroege morgen

Tis vandaag GOEDE VRIJDAG , en er ligt een uitnodiging voor de groep om aanwezig te zijn bij de feestelijk inhuldiging van een nieuwe monnik, in het dorp, Er zijn een paar dagen van feest ingepland met verschillende rituelen en ceremonies, en wat bijzonder dat wij daar bij kunnen zijn
De lieve schat 25 jaar,
stond Kaal { een van de rituelen , afscheren van al je haren op volle maan } ons op te wachten met prachtige zachte ogen en diepe Wai begroette hij ons,gekleed in Devoot wit,
De enveloppe met vrijwillige bijdrage gaat in de grote doos op tafel, Feestelijk worden we naar onze plaatsen gebracht, en meteen wordt de tafel tot de nok aan toe gevuld met eten en eten en eten, er zijn misschien wel 1000 mensen allen feestelijk gekleed,

Een strakke Thaise band speelt de sterren van de hemel en ook de aller charmantste zangeresje in schaar ?? geklede bijna erotische blote pakjes met veren enz enz zwepen de muziek op,
Ehhhhhhhhhh er was toch een monnik in the house ??? ja kan ie nog één avond genieten van al het vrouwelijk schoon en daarna lekker celibatair………………………..arm kind

Maar deze schijnbaar welvermogende familie gooit er werkelijk een kapitaal tegen aan, De dames behangen met goud gehuld in zijde sarongs moderne kort kappels met bijpassende brillen ,De meute gaat volledig uit zijn/haar dakje en de drank stroomt rijkelijk, we dansen tot het een lieve lust is, intussen en hoe fijn is dat !! komen ze tijdens het dansen gewoon langs met een EMMER WHISKY MET IJSBLOKJES en één glas opdat de inwendige mens niet vergeten wordt !! iedereen krijgt een paar flinke slokken oh jak jak jak vies.....verder niet bij na denken Gewoon integreren gewoon aansluiting zoeken,ha ha ha

Full Moon is natuurlijk razend populair in Thailand hele eilanden stromen vol met feestgangers , party beesten,back packers,maar dank aan de Monnik hadden wij onze eigen volle maan party dicht bij huis,

Ja en terwijl het bij jullie PASEN is maken wij ons op om Songkraan te gaan vieren OUD en NIEUW dus , Hier is het jaar 2555 , Ik heb met 2 Thaise vrijwilligers een mooi programma boekje gemaakt met feestelijke activiteiten ,Water en poeder gooien ,Tempelbezoek met locale mensen ,een BBQ en Thaise cultuur/taal les,We hebben er zin in ……

Tìs maar dat je het weet: De bus, brommert, en benenwagen, brachten afgelopen woensdag nieuwe vrijwilligers uit Mauritius , Pakistan, Engeland ,New Seeland , en vanaf die dag veranderde ALLES !!!!!!............................

• 11 April 2012 - 16:15

Nicky En Anton:

Hoi lieve zus,

Fijn om weer even een berichtje van je te lezen.

Alvast een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst en heel veel plezier met alle activiteiten.

Dikke kus en knuffel uit Almelo
    xx

• 11 April 2012 - 19:08

Mariet:

Hoi lieverd
    Wat een mooi verhaal weer en wat een beleving....mooi hoor.
    Geniet nog van je dagen dat je er bent en wees helemaal zen.
    liefs en dikke kus,
    Ria en Mariet xx