kantoor van de verhaaltjes was een tijdje gesloten - Reisverslag uit Ban Khao Lak, Thailand van lotus - WaarBenJij.nu kantoor van de verhaaltjes was een tijdje gesloten - Reisverslag uit Ban Khao Lak, Thailand van lotus - WaarBenJij.nu

kantoor van de verhaaltjes was een tijdje gesloten

Blijf op de hoogte en volg lotus

26 Februari 2013 | Thailand, Ban Khao Lak

Heb eigenlijk best de tijd om even wat te schrijven, We zijn na Phuket en PhiPhi opnieuw met de Ferry gegaan nu naar Krabbi, en omdat ik dus jarig was zaten we 2 nachtjes in super de luxe sterren hotel, je weet wel zwembadje ,ligbadje,dikke kamerjassen en sloffen, knikkende en buigende bediening heerlijk, oja Super ontbijtbuffetje kortom echt jarig
Tik Tik en Ot zijn oude bekenden van vorig jaar Zij runt een strandtent en Hij runt de nagelstudio in haar strand tent, Zij noemt hem haar zuster en daarmee weet je genoeg Otje is een half watje en weet alles van mooie nageltjes nou ga maar los met je potje Otje
2 kleuren glitter en bloemen en dat allemaal op mijn hoefjes
Prachtig gemaakt Otje en leuk om ze weer te zien…..

Het handigste in Thailand is het kwee nie k`ben blond truckje te doen, Beetje onnozel kijken met een telefoon nummer in je hand wat thaise letters en Huppa de Thai gaat aan het werk , Want zou toch jammer zijn dat de Farang ergens op een stoep blijft staan met haar rugzakje en haar blauwe kruk van de thuiszorg,
De mini Fan zou ons naar Khao lak brengen , daar had de vriendin van de dame uit Phuket een resort, Ze had gebeld en had een plaatjes voor ons , en na 3 x overstappen van bus in bus werden wij VOOR de deur afgezet Altijd spannend als je Niet weet waar je terecht komt, Ze is een schatje !!! Yam heet ze, en na uitpakken en een glaasje limo bracht ze ons naar het strand 800 meter verder op, Heerlijk rustig , gratis strandstoelen, lekker eten met tafeltje op zeezicht wat een vakantie gevoel, ik was die reisdag nog steeds jarig dus zijn we s`avonds bij Pinokio gaan eten een traditioneel gemaakt en gebakken dure pizza bak tonijn salade eigengemaakt broodje met olijf olie en grof zee zout Echt thais dus ha ha
Maar ja vroeger toen ik nog klein was mocht ik van mijn lieve ouders altijd kiezen wat ik wilde eten op mijn verjaardag
Tomaten soep, spinazie, gebakken aardappelen , schnitzel, en ijs na dat was mij menu
Helaas hadden ze dat niet bij Pinokio …………….maar voelde me echt jarig !!
Nu zit je hier op Top locatie als je wilt gaan duiken Dus Boaz liet zich uitgebreid informeren . Kantoor met de verhaaltjes was geloof ik de afgelopen dagen gesloten , wellicht vakantie ??

Heb eigenlijk best de tijd om even wat te schrijven, We hebben na Phuket en PhiPhi zijn we opnieuw met de Ferry gegaan nu naar Krabbi, en omdat ik dus jarig was zaten we 2 nachtjes in super de luxe sterren hotel, je weet wel zwembadje ligbadje,dikke kamerjassen en sloffen, knikkende en buigende bediening heerlijk, oja Super ontbijtbuffetje kortom echt jarig
Tik Tik en Ot zijn oude bekenden van vorig jaar Zij runt een strandtent en Hij runt de nagelstudio , Zij noemt hem haar zuster en daarmee weet je genoeg Otje is een half watje en weet alles van mooie nageltjes nou ga maar los met je potje Otje
2 kleuren glitters en bloemen en dat allemaal op mijn hoefjes
Prachtig gemaakt Otje en leuk om ze weer te zien…..

Het handigste in Thailand is de kwee nie k`ben blond truckje te doen, Beetje nozel kijken met een telefoon nummer in je hand en Huppa de Thai gaat aan het werk , Want zou toch jammer zijn dat de Farang ergens op een stoep blijft staan met z`n rugzakje en haar blauw kruk van de thuiszorg,
De mini Fan zou ons naar Khao lak brengen , daar had de vriendin van de dame uit Phuket een resort, Ze had gebeld en had een plaatjes voor ons , en na 3 x overstappen van bus in bus werden wij VOOR de deur afgezet Altijd spannend als je Niet weet waar je terecht komt, Ze is een schatje !!! Yam heet ze, en na uitpakken bracht ze ons naar het strand 800 meter verder op, Heerlijk rustig , gratis strandstoelen, lekker eten met tafeltje op zeezicht wat een vakantie gevoel, nog steeds jarig zijn we s`avonds bij Pinokio gaan eten een dure traditioneel gemaakt en gebakken pizza bak tonijn salade eigengemaakt broodje met olijf olie en grof zee zout Echt thais dus ha ha
Traditie is leuk, kijk vroeger toen ik nog klein was mocht ik van mijn lieve ouders altijd kiezen wat ik wilde eten op mijn verjaardag
Helaas hadden ze dat niet bij Pinokio …………….maar voelde me toch echt jarig !!
Nu zit je hier in Khao lak op Top locatie als je wilt gaan duiken Dus Boaz liet zich uitgebreid informeren
De grote blonde Deen zei : pas maar op dat je niet verslaafd raakt, Kijk maar naar mij ooit eens begonnen als duikinstructeur, Thais meisje gekregen ,blijven hangen nu al 10 jaar getrouwd 2 kindertjes en nog steeds in de duikbusiness. Het mooie van mij werk is dat Niemand gedwongen wordt om mijn shop te bezoeken iedereen heeft goede zin , en ik vind mij werk nog steeds geweldig…………………

Nou hou maar op Mijn junkske gaat mooi weer met z`n mama naar huis

De duik was natuurlijk super, op 21 meter diepte onder rotsen door zwemmen en op 25 meter diepte eindigen, super veel gezien reuze krab, geweldige vissen machtig koraal ,En hoe stoer staat het in je logboek Duiken in de Caraïben dan duiken in de Vinkeveense plassen en dan Similin islands !!! Bofkont hoor die zoon van me

Ik deed intussen mijn kunstje languit liggen {wat ik nog steeds goed beheers} op het strand met het mooie boek die ik van Dorothe kreeg ,vers sapje binnen handbereik, Man met wuivend palm blad naast mn ligbed en 1 breed geschouderde Hunk die de zonnebrand crème insmeerde, en een lekker ding die vroeg hoe laat ik weer aan boord wilde van het gigantische jacht dat voor anker lag……….langzaam werd ik wakker.

Na een innig afscheid van Yam en de belofte om vooral weer te komen gingen we met verse kokosnoten olie in de tas naar de hoofdweg en voor 1,30 bath € 3 hobbelden we ruim 3 uur met de public bus naar Bang Ben Beach
En dat hobbelen is altijd leuk ,de bus zat afgeladen vol, tv met dikke vette vecht film stond knetter hard, 2 slapen de monniken op de 1ste 2 stoeltjes, Ik op de achterbank naast 2 kleine jongetjes en een monnik en Boaz in het gang pad bij het trapje voorin, Op gegeven moment moet een man naar toilet, Poepen !!!! de gemiddelde Thai is helemaal vies van geurtjes op dat gebied, tot kokhalzen toe, binnen no time zat de hele bus verstopt in de kraag , achter de flap van je monnik gewaad{ hoe handig om een religieuze stroming te hebben } of diep verscholen in je T-shirts, en een aantal mensen vloog meteen richting Boaz voorin de bus, waar de chauffeur in middels met open raam reed en in tussen bellend en met één hand gewichtjes aan het trainen was ,
Het bushulpje werd met de spuitbus op pad gestuurd, gangpad vol en ook de randen van de wc deur werden volgespoten, maar onze poeperd bleef gewoon poepen en had geen idee{of wel]
De monnik sommeerde de de bushulp om de spuitbus aan hem te overhandigen en zo roken wij saampje op de achterbank naar lelietjes der dalen viooltjes en andere zoete meuk, De man in de wc kwam eindelijk na een half uur uit het benauwde hokje zo he he dat lucht op .............

Boudewijn pikte ons op aan de hoofdweg fijn om hem weer te zien, we hebben heerlijke dagen aan zee gehad schelpjes zoeken, waterbuffel en witte reigers voorbij zien sjokken,op een mega strand voor ons alleen, lekker gefietst in de omgeving, met dank aan Charlie die mij 2 jaar geleden die mij de basis begrippen Bergen beklimmen en afdalen bijbracht op een mountainbike ,heerlijk geluierd , afgelegen baaien bezocht, vissers bekeken met hun vangst Baracuda van 1,50 meter ,bijgekletst en vandaag de verjaardag van zijn jongste zoon gevierd 11 jaar met feest maaltijd ,
Haai ,veel vissalades, bbq kip,Thaise taart mierzoet , en lekkere borrels echt feest dus de kinderen speelden later met de kop van de haai, de kaarjes vd taart branden in zijn oogjes het leek wel of hij huilde ha ha

Morgen gaan we de prachtige rit door de bergen maken en komen we aan op het project, in het regenwoud, compleet andere natuur, weerzien van vele oude vrienden ik kijk er naar uit Daarna mega druk weekend met veel reizen want we moeten naar Bangkok met de nachtbus 10 uur bussen !! kleine 800/900 kilometer We zullen nog 2 dagen in druk en snikheet Bkk door brengen met shoppen ,eten in de Sushi bar met lopende band, souvenirtjes op de markt scoren en maandag gaat Boaz via Kuala Lumpur terug, naar Nederland,

helaas geen samen uit samen thuis maar we hebben een super reis gehad!!!en ja volgend jaar moet hij huis bouwen op dat rijstveld dus wensen en redenen genoeg om terug te komen,
kusssssssssssssssss voor nu
Hou van jullie

en lieve zusje zorgen jullie goed voor je broertje , de overgang van 36c naar -6 zal groot zijn
de overgang van s`morgens aankomen en s`avonds de nachtdienst in moeten ook !!!!
Lief kind wat zal ik hem missen, maar ook dat heb ik al een keer geoefend met Sharon en Tamara

• 26 Februari 2013 - 19:17

Ria En Mariet:

Hoi lieverds
    Wat een mooi en boeiend verhaal. Er valt daar voor jullie altijd wat te beleven haha.
    Goh wat gaat de tijd toch snel.....en gaat Boaz maandag weer naar huis.
    Gelukkig hebben jullie nog 'n aantal dagen samen en geniet daar maar van.
    Het zal niet meevallen om elkaar weer los te laten. En dat jij Gienie er nog blijft om te helpen bij het project. Ik hoop dat je daar weer thuis zal voelen haha, ze zullen in ieder geval blij zijndat jij er bent. Succes en heel veel liefs xxxx dikke kus

• 26 Februari 2013 - 20:39

Hèlen EnPa:

We dachten dat je in staking was gegaan om salarisverhoging te krijgen, maar gelukkig is de pen
    weer vaardig geworden. Aan avonturen geen gebrek, evenmin als het lekkere eten wat je ons
    steeds voorschoteld. Denk je nog wel eens aan de lijn?En spinazie met gebakken aardappeltjes
    zijn ook heel goed voor een mens. Geniet nog de laatste dagen van elkaars gezelschap en daarna
    van het werk in het internaat. Fijn dat we weer op de hoogte zijn.
    groetjes uit Almelo en wens Boaz een goede reis.
    Hèlen en Pa.

• 26 Februari 2013 - 21:14

Greetje :

Oeps ....wat was het weer een prachtig verhaal ....wat kan jij toch geestig en spannend vertellen .....Chapeau !!!!!
    Wat is het toch allemaal weer snel gegaan .....over een paar dagen gaat Boaz al weer terug naar huis ...wens hem van mij een hele goeie reis ....en ik wens jou dan ook sterkte lieverd om alleen verder te gaan ....met deze missie .....
    Lotussie ik wens je nu nog liefdevolle dagen met je lieve zoon Boaz .....nu het nog kan ....
    Lieffies een dikke knuffel van jullie Evaatje

• 27 Februari 2013 - 10:14

Hanneke:

Lieve Gien, wat een prachtig verhaal!!!!!
    Geniet samen nog ff met Boaz!!!!
    En Boaz, goede reis terug!!!
    Dikke kus van ons uut Nijverdal!!!