Valkenburg, Volendam en Staphorst Marken - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van lotus - WaarBenJij.nu Valkenburg, Volendam en Staphorst Marken - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van lotus - WaarBenJij.nu

Valkenburg, Volendam en Staphorst Marken

Door: gienie

Blijf op de hoogte en volg lotus

24 Februari 2011 | Thailand, Hua Hin

Busje komt zo Busje komt zo......

We hebben het goed voor elkaar Prive vervoer brengt ons naar alle uithoeken van Thailand, de rest vliegen we 2x binnenlands en gaan 2x met de nachttrein
en zo gingen we ook naar "Valkenburg"

nou noemen ze dat hier anders hoor
GOLDEN TRIANGEL of te wel Gouden driehoek wat staat voor BIRMA LAOS THAILAND

Een prachtig route door Teak plantages LYCHEE Plantages, koffie en thee Plantages, rijstvelden.Overal groeit fruit Mango, papaya, annanas, en alles smaakt heerlijk zoet en sappig.

Vandaag Langs Grotten met enorme Boeddha beelden, oude ruines met zelfs overblijfselen van Boeddha beeld uit jaar 1325.
We hebben een heerlijk dag, ons prive busje staat klaar gidsje weet veel te vertellen , en flesje koud water staat overal klaar, We lunchen op een heerlijk plek, ach echt schoolreisjes gevoel hoor.!

Vandaag was zo warm dat het zelfs wat heiig was{ wat een gek woord zo?}
Maar het uitzicht is toch heel bijzonder, we hebben op de Mekong gevaren en het filmpje is spectaculair kan niet anders zeggen door het klapperen van de boot op de golven, is het een soort BUNGIE JUMP in het groot geworden
We zijn naar Laos geweest , veel bedelende kindertjes en armoe troef...........
De Mekong is 4880 kilometer lang ,
en het water peil is erg laag , dat komt natuurlijk door de langdurige droogte maar ook zeker door de dammen die de Chinezen hebben aangelegd
Hemelsbreed zit je hier ruim 200 kilometer onder China

Het is een heel groot probleem aan het worden voor allen die afhankelijk zijn van het water, de vissen de irrigatie en alles wat de rivier nog meer brengt om te overleven.

Laos is ook een heel arm land en ook deze keer werd ik weer gegrepen door het feit dat slechts één hek één rivier een wereld van verschil kan maken
Birma is wellicht nog armer bedelende kindertje in niemand land tussen de 2 grenzen in , ze kunnen nergens heen waarschijnlijk geen paspoort, en vaak hebben ze niets te eten,
Ja dan geef je wat, of je koopt wat te drinken of fruit
Kinderen horen het goed te hebben , en zich in iedergeval geen zorgen hoeven te maken om eten.
Schril contrast kinderen voor het hek en "gevangen" kinderen erachter.

Dat geld ook voor veel bergstammen, hun leefgebied wordt steeds kleiner vasthouden aan je tradities ook,hun kinderen gaan werken in de "grote"stad en komen thuis met verhalen over vliegtuigen,en sky train, en de zee,
Maar de ouders zijn wellicht nog nooit het dorpen uitgeweest, en voordat je het weet, maken de dorpsoudsten een dansje voor de Israeliers of de Australische toeristen, want ja dat zijn inkomsten,....

Wereld van leuk en niet leuk , van toekomst en geen kansen is dichterbij elkaar dat we denken.
Reizen maakt je daar heel bewust van !!!!

En we waren dus in meest noordelijkste stad van Thailand , Mea Sai de grens met Birma.

en zo hebben we een rondje cultuur efgoed gedaan,historie en vooral genoten,
Het voormailig opium gebied heeft nu andere landbouw producten er is zelfs een heus museum, maar in zo`n groot,bergachtig arm en afgelegen dun bevolkt gebied, zou ik niet opkijken van een plantje meer of minder.............
Zou mn geld er niet opzetten

WE GAAN ZO ruim 1250 KILOMETER NAAR ZUIDEN REIZEN
TIS nu 6 UUR IN DE OCHTEND
EERST MET VLIEGTUIG, binnenlands 1,30 uur naar BKK
DAN OVERLAND MET ONS PRIVE BUSJE 3 uur
IK MOET GAAN SCHRIJF VANAVOND WELLICHT VERDER.................

Ja ze is er weer veilig aangekomen, zo vanuit de bergen in het noorden naar de zee in het Zuiden,
Een daar liepen we dus vanmiddag, op het witte strand, colaatje onder het parasolletje, zee briesje .
Je hebt zomaar het gevoel dat je opnieuw op vakantie gaat niets lijkt hier op het noorden, heerlijk toch.
Vanavond gesmuld van lokale lekkernijen, en om de ECHTE TOERIST UIT TE HANGEN, ook natuurlijk onze all over the wereldtraditie voort te zetten STARBUCKS!!!!

heerlijk, was een zwoele avond
gaan zo met een borrel ons balkonnetje op heb WI_FI op mn kamertje mama is happy
{ laptop niet voor niets meegesleept}
Kinderhandje is snel gevuld
Nu paar dagen hier en dan opnieuw met de nachttrein nog dieper naar her zuiden
binnen een week zit ik op mn project,
Vandaag alle koffers mee gekregen die in BKK stonden opgeslagen.

Proost. en heb het goed
een extra warme groet naar koud Nederland
ik stuur jullie liefde warmte en de zonnestralen.........
LIEFS ons

oja lach ff mee

DOCHTER ZIT GEZELLIG ERGENS OP EEN BANKJE TE GENIETEN VAN HET UITZICHT
KOMEN ER 2 MENSEN NAAST HAAR ZITTEN
WER AR JOE FROM ???
VRAAGT DE ÉÉN AAN HAAR
HOLLAND : ZEGT ZE
OKEE AMSTERDAM?? VRAAGT DE ANDERE AAN HAAR...
dochter kijkt haar wat vreemd aan
IN DE NEAR OFF ;ZEGT ZE
I LIFE IN ZWOLLE........
oh ZEGT DE ANDERE IN DE BUURT VAN HARDENBERG EN DAT IN ACCENTLOOS NEDERLANDS HA HA HA

RATTEN ZIJN HET DIE MEDE NEDERLANDERS!!!!!

lach ff mee deel 2

PS toen we incheckten had ik even het gevoel dat ook de eigenaar?? van het hotel ergens in Staphorst of Marken woonde
Hij/Zij droeg enorme haar extensions, rode nagels ,doorzichtig jurkje zonder bh of borsten, klein spannend broekje en had een hele zware stem ????
Ik durfde mn dochter NIET aan te kijken
zij stond dapper haar formulieren zonder te lachen in te vullen !!
Jetleg kon het niet zijn{ we vlogen immers binnenlands} zal morgen een goed opletten ha ha
Maar onze lange dag werd wel met een verkleed partytje in stijl afgesloten ha ha ha en zo is de circel van klederdacht en cultureel erfgoed weer rond
[HOU JULLIE OP DE HOOGTE}

Petra ,Hanneke Han, gefeliciteerd met jullie verjaardag
Ik wens jullie een heel liefdevol en gelukkig levensjaar toe,kus

• 24 Februari 2011 - 09:55

Nathalie:

Lieve Sharon en Gienie,

Lees elke keer met veel plezier jullie belevenissen. En wat zijn dat er veel. Geniet er nog even van samen want de dagen vliegen voorbij.

Lieve groetjes Nathalie

• 24 Februari 2011 - 11:18

Dores:

Wauw, wat een mooie foto´s! Ik wil ook zo´n tijger aaien! Leuk om jullie reis te volgen. liefs

• 24 Februari 2011 - 12:32

Mariet En Ria:

Hoi lieverds

Wat is het toch geweldig daar zo te lezen. iets om nooit te vergeten. Wij proberen het (gewone) leven weer een beetje op te pakken voor zover het kan. Het is gewoon weer fijn om
    samen te zijn. Geniet lekker samen en wat een schitterende foto's heb je.

heel veel knuffels van ons
    xxx

• 24 Februari 2011 - 17:00

Ron En Hanneke:

Bedankt voor jullie felicitatie.
    Let maar goed op die man!!!
    Zat er ook een wratte an???
    Ha, ha,
    Kus,
    Ron en Hanneke

• 24 Februari 2011 - 22:31

Hèlen En Pa:

Het is 23.30 u en nu zitten we jullie
    verhalen te lezen. Hier beleef je niet
    zoveel. Gisteren zijnLisa en Hugo bij
    ons geweest heel gezellig. We zijn be-
    nieuwd hoe goed het met jullie condi-
    tie gaat, veel inspanning en veel lekker
    eten, kan dat samen gaan? Fijn dat al-
    les in BKK aanwezig was. Geluk in tuk
    en tot de volgende keer H+P