JANE EN JANE in de jungle
Door: gienie
Blijf op de hoogte en volg lotus
05 Maart 2012 | Thailand, Bangkok
Na een zware vermoeiende reis dag &nacht met een paar uur vertraging aangekomen in onze HEERLIJKE boomhut midden in National park Khao Sok ,
De rugzakken hebben we inmiddels weer uit geschud { nadat we eerst even snel foto`s gemaakt hebben van de schone hut} en heb zwaar het idee dat en plotseling een nieuw pas ontdekt KARTS gebergte bij is gekomen???
Onderweg was het al wonderschoon, maar om hier zo te zitten omringt door alle jungle geluiden en geuren is overweldigend, de zon staat loodrecht boven het park, warm en vochtig
Omdat het voor dochterlief haar eerste {en wellicht laatste??} Azië reis back into nature is besluit ik er en leuk programma tegen aan te gooien,
Varen op woeste rivier, Jungle tocht op berg van 10 kilometer, Tempel met apen bezoeken, en natuurlijk last nut not least Olifantje rijden in het gebergte,
Wij zijn natuurlijk nogal meisjes meisje, hebben wel wat outddoor kleding maar die hangt netjes thuis gestreken op het hangertje en ook bijzondere hoofdnachtlampjes en muskiet mutsjes staan ons niet zo goed,
De woeste rivier was helaas niet zo woest ,laag water zomertijd hé, de kano schuurde af en toe over de stenen , maar de man deed enorm zn best en wij waren stil !!! jaja kan ik ook zijn hoor,
Diep onder de indruk van alles wat we zagen, Kijk op tv ziet dat Karst gebergte er al bijzonder uit zeker met helikopterview kun je goed zien hoe hoog en hoe smal en stijl die bergen zijn , maar in een miezerig bootje eronderdoor varen is bijna onwerkelijk, Dit gebied wordt ook vaak in films gebruikt evenals de kust met Karst bergen in de zee denk aan James bond { the man with the golden gun } en Leonardo die Caprio nam hier ook een film op,
We kwamen aan op de oever en hij sommeerde ons uit te stoppen ??? end of tour??? We volgden dapper wat mijn hemel Hoe kom je weer thuis hahaha,
YOU LIKE COFFIE?? ………..
Een zwart geblakerd keteltje had hij verstopt bij een boom en al snel brandde er een vuurtje en hing het keteltje boven het vuur,de schat had 2 bamboe bekertjes gemaakt en 2 lepeltje en in een mum van tijd genoten we van verse koffie en traditioneel thais koekje, lokale mensen namen een duik in de rivier de kleren hingen over de takken op de over, vogels apen krekels, wat een rust wat genieten , Bamboe bekertje mocht mee naar huis !!
De trekking in het Nationaal park was ook leuk , de gids verteld van alles over de planten en bomen, en overal waren watervallen en stenen zo groot heb je je ze nog nooit gezien , Apen speelden boven onze hoofden in de takken van de bomen en waren opzoek naar voedsel , National Geograffic in het echt,
De mahoud , en zijn olifant hadden de dag van hun leven, Wij leuk in het wit !! op smerige fantje, met veel spektakel vertokken we nadat dombo eerst in het Thais verteld werd dat ie heel goed zn best moest doen, maar aangezien de bergen daar ook NIET PLAT ZIJN, was de route zo steil en soms zo smal tussen de rotsen door dat de mahoud zich helemaal het schompis lachte van onze bange gezichtjes, Je mag ook wel ff rijden vroeg hij aan Tamara toen het heel stil werd in het bakje achter hem…………..
Nadat we wederom het bos ingestuurd werden om de smal pad te volgen wachte hij met dombo in de schaduw, wij opzoek naar opnieuw een of ander verborgen waterval, glibberend met onze slippertje bijpassend bij onze witte jurkjes steen op steen af { wel gevonden , niet gevallen !!}
Ja en toen de berg weer af HIJ ging achterste voren op de olifant zitten en kwam nu echt niet meer bij van het lachen HAHAHA allemaal maar even lachen , met mahoudje ….we schoven zowat onder de stang door ja ja ook ik !! Hij steunde onze benen en genoot { net iets te zichtbaar }het voor het HEM nieuw onstaande KARSTGEBERGTE in onze jurkje die hobbelend
mee de berg af gingen , de andere mahouds sjokten de hele toch achter de olifanten aan daar viel behalve nog veel meer doodsbange gezichtje van ander Farang niets te lachen ,als klap op de vuurpijl maakte hij nog mooie foto`s van ons , wel natuurlijk awel ff snel an de verkeerde knopjes gezeten , beetje overbelicht, maar dat was hij volgens mij zelf ook !!
Dombo trakteerden wij op hele tros bananen, die had ook erg zn best gedaan, Wij kregen kopje heerlijk koud vruchten sapje, en met buikpijn van het lachen gingen we weer richting boomhut
.Op de terug weg bezochten we een Apen Tempel, op lokaal marktje kocht ik wat nootjes en bananen, Zo bijzonder he kleine zachtjes handje, van de jonkies maar ook gevaarlijke tanden van de brutale grote die de banaan bijna uit de tas pakte Apenheul in het groot . Tam vond het geweldig de kleine aapjes kropen bij haar op schoot witte jurkje remember en aten uit haar hand.
Nagenieten van de 3 heerlijke dagen, het lekkere eten en bijzondere uitzicht , de rust zijn we nu aan de kust KRABBI een ressort midden in de natuur 1000den bloemen . planten houten vlonders naar ons huisje, privé zwembad met parasol ligbed, moskee in onze achtertuin en nee de Imam heeft geen vakantie !!!! beginnen we aan een nieuwe fase, nieuwe omgeving van onze reis.
Maandag morgen tis alweer bloedheet de krekels staan op standje 10 .Tam loopt net in bikini voorbij,
Onze jurkjes staan al een nacht in een sopje te weken , ach ja stel dat …………zwart kleed ook mooi af
Kuskuskus
PS:Wond is helemaal genezen, neuzen zijn verbrand, smsjes ontvangen opucuk terug xxxl
PS: stel dat je erg eenzaam bent ik bedoel geen vrienden enzo neem dan in in Thailand ALTIJD provider Happy voor je telefoon, Krijg je de heledagdoor smsjes voel je je nooit alleen
Extra dikke knuffel voor Sharon Wilfred Boaz Peter xxxxxxx
05 Maart 2012 - 06:30
Nicky En Anton:
Goedemorgen Jane en Jane,
Wij zijn deze maandag morgen lachend begonnen. ....... Jane en Tarzan ..... hahahahah LOL.
Weer erg leuk te lezen dat jullie je prima vermaken, veel zien en meemaken.
Door de foto's krijg je wel een beetje een idee hoe het is maar in het eggie zal het inderdaad nog indrukwekkender en mooier zijn.
Fijn te lezen dat de wond weer genezen is.
We wensen jullie nog erg veel plezier toe.
Kus en knuffel van ons.
XXX
05 Maart 2012 - 07:32
Hanneke:
Prachtig!!!!
Vooral die foto van JANE en JANE.
Groetes,
Ron en Hanneke -
05 Maart 2012 - 07:49
Mariet En Ria:
Goedemorgen dames, wat een schitterende foto's hebben jullie weer gemaakt en wat een geweldige verhalen. Wij genieten met jullie mee.\
xxx -
05 Maart 2012 - 09:40
Hèlen En Pa:
De slaap noch niet uit de ogen en dan
al een reactie geven op een bericht
uit de jungle is een opgave. Fijn dat de "fant"een goede TomTom bij zich
had, anders hadden jullie gehoord
hier l.a. of hier rechtdoor en de taal
van een "fant "is moeilijk te verstaan.
Fijn dat jullie genieten. Hou dit vol en
wij zien uit naar het volgende bericht.
groetjes, Hèlen en Pa -
05 Maart 2012 - 12:02
Heleen:
wat een prachtige fotos en wij hier maar druk met thuisbegeleiden in dit miezerige weer maar geniet ervan en ik van jou mooie verhalen -
05 Maart 2012 - 12:04
Mariet:
hey lieverds Jane en Jane. Wat een leuke foto's en een leuk, spannend verhaal weer. Het is wel genieten en lachen iedere keer weer, ha,ha.
Hier is het regenachtig en triest, dus jullie verhaal brengt wat zonnigs, luchtigs in huis.
Liefs en dikke knuffel voor beiden.
xxxx -
05 Maart 2012 - 13:32
Theo:
Altijd weer mooi je verslag, alsof ik mee in die boot zit en ik hield mijn adem toen je schreef over het lage water!. Prachtige avonturen hoor! Heel veel plezier daar, groetjes uit een koud, guur nederlandje.