De mens maakt graag lijstjes met DO & DONT
Door: gienie
Blijf op de hoogte en volg lotus
10 Maart 2012 | Thailand, Bangkok
En dan nog zogenaamde DO en DONT lijstjes oftewel juist WEL doen en juist NIET doen!!!;
Wij hebben ook zo`n lijstje met DO &DONT ,
DO: elkaar regelmatig vragen welke dag&datum het is en hoeveel nachten we ergens zijn.
DONT; De telefoon in je huisje opnemen !!!
We hadden uitgebreid ontbeten, waren heerlijk rustig alles inpakken zouden eventueel nog even zwemmen , de “was “nog even te drogen leggen op de ligbedden in de zon bij privé zwembadje, toen de telefoon ging , NO NO WAIT A MOMENT YOU MUST MY MOEDER HEBBEN ???
Tam gaf met een verschrikt hoofd de telefoon aan mij, en ik zei Hallo, maar de lijn was dood, vast loos alarm ,t`was iets over ophalen ofzo, , maar goed wij zouden pas om 15 uur gaan varen dus MAI PEN RAI oftewel rustig aan
We gingen door met inpakken toen ut schattige meiske van de receptie opeens verhit aan kwam rennen OH ?? nog aan het inpakken Ut busje staat al klaar met wachtende mensen{ in de brandende zon, }
KORTOM HAAST !!!! als gekken renden we in het rond, de was { lag er net 2 minuten } snel van ons privé zwembad gehaald , rugzakken open en proppen maar WEG HANDIG SYSTEEM en weg efficiënt inpakken ,
De 8 verhitte koppen in het busje ons naar aan, toen we met half uur vertraging instapten HALLO zei ik netjes met brede glimlach om wat water op het vuur te gooien , maar er kwam weinig respons ,HAAST had de chauffeur want we moesten paar honderd kilometer naar zuiden om daar de 2 ferry`s naar Koh Lanta te halen ,en zeg nou zelf je wil natuurlijk niet graag de boot missen ha ha t`was wel stil achterin ut busje
En zoals Johan Cruijff al citeerde ELKE NADEEL HEEFT ZIJN VOORDEEL !!!!
VOORDEEL Wij hadden de beste plaatsen in het busje naast de chauffeur ,terwijl de gezellige typjes opgepropt achterin zaten Onze bagage ging als laatste op het dak en was er dus ook weer als eerste af .en na een prachtige tocht kwamen we NET op tijd aan de kust om de ferry`s te halen eind goed al goed
DO; besluiten om naar jaarlijkse festival te gaan van 7-9 maart 2555
DONT: in een kleine regenbui {wolkbreuk}tegen de avond {aarde donker}met taxi TUKTUK een eiland overgaan richting festival,
De ielige man had moeite om zn bakkie met zijspan op de weg te houden wat een noodweer, Hij keek al een paar keer naar onze natte armen en echt warm werd het ook niet , Plotseling zei hij iets…… HEP FLEND , HEP CAR ?? Nat keken wij hem aan ,JA JA is goed zei ik niet wetende waarop,??Hij stuurde ineens zijn Tuktuk na 300 meter zo een oprit op HOPPA
Hij liep richting schuurtje en ja de vriend {FLEND} kwam naar buiten I DRIVE JOE!! [soms is het gewoon verstandig om nergens over na te denken , geloof me}
Een witte auto zonder nummer plaat,werd achteruit de oprit afgerold,Met het plastic nog om de voorstoel,bracht hij ons door de moesson naar het jaarlijkse Koh Lanta festival we wisselden telefoons uit en ik zou hem bellen wanneer hij ons weer zou ophalen , na een paar uur rondlopen ,en hier en daar zitten om heerlijk te eten,of muziek te luisteren traditionele dansers te aanschouwen
{ denk aan onze boerenklompen dansers , Volendam en inline ellende} zei ik: zullen we die gast eens gaan bellen ?? opdat moment ging de telefoon , t`was de vriend of hij kon komen ? ofzoiet Ja is goed…………….Wat zei hij vroeg mn dohter ,Ik heb geen idee zei ik braaf en daar was geen woord van gelogen
Er zat nu ook een Mvr met hoofddoek voorin ,die het terug brengen van 2 Farang vrouwen in de auto van haar man tot persoonlijk succes verhaal zou maken , het plastic was inmiddels van de bestuurdersstoel , het muziekje werd met zorg uitgekozen, en “De vriend “zat met z’n knieën onder het stuur, armen kort op het lichaam want er moest meer dan voldoende been ruimte zijn voor de Farang { buitenlanders}` op de achterbank, nou geloof me IK kon bijna languit met de korte beentjes ha ha ha .En zo geschiedde. De kilometer teller schoof voorzichtig van de 233 naar 234 kilometer . Wij baden gebedjes in 7 talen ……wat een aquaplaning en smalle bergweg , en wat veel auto`s op de terugweg van het festival, maar ons grootste gebed ging uit naar de Tuktuk meneer hoopten & baden dat hij inmiddels droog thuis zat en deze Vrienden ons netjes voor het ressort zouden afzetten,
HALLELUJA GEBED VERHOORD !!! voor de deur HOPPA !!!
1000x dank, ik maakte een mooie WAI en duizend Bathjes armer maar weer een ervaring rijker
De volgende dag vroeg ut meiske van de receptie hoe laat we thuis waren ?? ja ze was wat bezorgt de Tuktuk meneer had haar gebeld en verteld dat hij het zielig vond dat het zo regende en dat hij een vriend had die …. EIND GOED AL GOED
DO: Ultiem vakantiegevoel ,lekker op je ligbed op het Bounty strand
DONT: , wandelen in de branding ,schelpjes zoeken, het eb en vloed zien worden, foto`s maken ,boek lezen Mp3tje luisteren , wat fruit eten en coctail drinken ,
MET EEN TE LAGE ZONNEFACTOR,
en dan bedoel ik minstens 50+ factor terwijl we al redelijk van het wit afwaren……
Die zon gaat hier zeker in combi met zout water zo hard, dat je jaloers zou worden op alle moslim meisjes en vrouwen die hier rondsjokken , en “Burkinofasso “ als LIKE pagina op Facebook te hebben
Wij hebben de camera wel wat aangepast/ingesteld aan extreme kleuren , {vonden “toevallig”die mogelijkheid }op Tamara haar mooie camera , en zullen jullie als dappere lezers deze bijzondere foto dan ook niet onthouden, Doen we meteen even onze bijpassende regenjasjes bij aan , de laatste aankoop vandaag na de aftersun natuurlijk,Wordt het voor jullie een please please DO en blijft het voor ons een DONT!!
DO: genieten van de overweldigende natuur en dieren op zoek naar de Flamingo
DONT; plannen maken om de vrolijke bird die 12 uur achter elkaar zijn HARDE “ik ben hier hoor” LOKROEP laat horen, en tijdens de rust pauzes waarschijnlijk een cd met vogelgeluiden op zet om zeep te helpen,
of vroeg op staan om mooie wandeling te maken langs het eindeloos brede strand met 100den meters teruggetrokken zee, met een camera die bijna leeg is .
DO: samen met je DOCHTER naar het strand gaan
DONT: een Unicef of Foster Parend gevoel krijgen
concluderen dat je toch echt een heel ander kind had bij vertrek,want deze is ZO BRUIN, en heeft bijna WIT haar
DO……… We hebben heerlijke
dagen op dit eiland en vertrekken morgen naar PHIPHI met een longtail boot naar onze privé baai, whow, hoe mooi kan dat zijn, Het gaat goed met ons , Missen Zwolle erg, denken vaak aan jullie en mogen 2 x per regen even liegen ha ha ha
KUSKUS en meer xxxx
EIND GOED AL GOED !!! morgen weer zon en 33c wij zijn er weer klaar voor ‘.Liefs van ons ,
10 Maart 2012 - 06:25
Ron En Hanneke:
Prachtig verhaal, maar wat een rit he???
Kus uut Nijverdal -
10 Maart 2012 - 07:38
Ineke Van Oosterwijk:
Wat leuk weer om te lezen,alsof ik erbij was!
Het is wel genieten daar he,super! -
10 Maart 2012 - 08:31
Motormuis:
Wat een geweldig verhaal. Je schrijft ook al net als dat je verteld. Boeiend en op een manier dat je het als een live ervaring mee maakt.
Stuur wat zon deze kant op zeg! Niet alles voor jezelf houden hoor. Samen delen is wat ik je heb verteld toch??
He dames geniet lekker en ik verheug me op het volgende verhaal. Hennie
10 Maart 2012 - 10:32
J &J:
Wat een leuk verslag weer van je avonturen. Iedere keer erg leuk om te lezen. Hier gaat alles goed. Het regent voor de afwisseling maar gisteren was het weer voor een leuke strandwandeling. Heel veel liefs J -
10 Maart 2012 - 13:27
Hèlen, Pa:
Je bgrijpt niet hoe het jullie toch lukt
om bruin te worden. Fijn dat jullie ons
laten meegenieten van de avonturen, want we stellen deze live-info erg op
prijs. In gedachten kom je dan nog eens ergens. Blijft er nu nog voldoen-
de over om nog een keer te gaan?
Geniet met volle teugen van deze ervaringen. Hèlen en Pa -
10 Maart 2012 - 17:38
Nicky En Anton:
Do: De reisverslagen lezen van jullie.
Dont: In Nederland zijn met regen en 10 graden ;-)
Erg leuk om jullie avonturen weer te lezen en zo op de hoogte te blijven.
Geniet er lekker van.
Groetjes uit Almelo xx -
16 Maart 2012 - 10:50
Heleen.w:
ik hoor je het zo vertellen prachtig en wat een mooie fotos weer schitterend
have fun